Рада визнала Росію державою-терористом

18:05, 14 апреля 2022
Російську Федерацію визнано державою-терористом та заборонено в Україні символи Z та V, що використовуються як символи вторгнення в Україну.
Рада визнала Росію державою-терористом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила у другому читанні та вцілому законопроєкт № 7214«Про заборону пропаганди агресії РФ проти України та російського неонацистського тоталітарного режиму», яким підтримала заборону символіку, яку використовують російські окупанти. За відповідне рішення проголосували 354 народних депутатів, повідомив у Телеграм нардеп Ярослав Железняк. 

Законопроєктом встановлюється, що пропаганда російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста – це зокрема, публічне заперечення, в тому числі через засоби масової інформації або з використанням мережі Інтернет, злочинного характеру акту збройної агресії (війни) проти України з боку Російської Федерації, що розпочався 24 лютого 2022 року, поширення інформації, спрямованої на підтримку або виправдання злочинного характеру діяльності Російської Федерації, посадових осіб та (або) представників органів державної влади держави-терориста, представників збройних сил Російської Федерації, інших воєнних формувань, які офіційно або приховано діють від імені Російської Федерації, на території України або проти території України з територій інших країн, публічне використання символіки військового вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну, використання, створення, поширення продукції, що містить таку символіку, як в Україні, так і в інших країнах світу.

Крім цього РФ визнається державою - терористом та встановлюється заборона пропаганди символіки, яка, серед іншого, наявна на військовій техніці окупантів.

Також, серед іншого забороняється  державна реєстрація друкованого засобу масової інформації, назва якого містить символіку військового вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 24 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження воєнного стану через агресію РФ. У березні Верховна Рада продовжила його до 25 квітня.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва