Рада розширила перелік санкцій, які може застосовувати Україна

18:09, 21 апреля 2022
Передбачається можливість стягнення у дохід держави майна фізичних та юридичних осіб, які загрожують національній безпеці.
Рада розширила перелік санкцій, які може застосовувати Україна
Джерело фото: depositphotos.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила за основу та вцілому законопроєкт №7194 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб та розширила перелік обмежень, які можуть застосувати. За відповідне рішення проголосували 302 народних депутати.

Законом розширено перелік санкцій, які можуть бути застосовані. Передбачається застосовування до підсанкційних фізичних та юридичних осіб стягнення у дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів щодо яких така особа може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними. При цьому такі обмеження можуть бути застосовані лише щодо фізичних та юридичних осіб, які своїми діями створили суттєву загрозу національній безпеці, суверенітету чи територіальній цілісності України і виключно в період воєнного стану.

Стягнення вказаних активів в дохід держави відбувається за рішенням Вищого антикорупційного суду, до якого звертається з заявою Нацагенція з питань запобігання корупції. Рішення суду першої інстанції може бути оскаржене в Апеляційній палаті ВАКС.

Фізичним особи, які повідомлять НАЗК про потенційні санкційні активи гарантується захист держави.

Крім цього пропонується внести зміни до статті 23 закону про правовий режим воєнного стану та зазначити, що у разі стягнення майна в дохід держави, відшкодування його вартості не передбачено.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Україна пропонує ЄС повністю заблокувати транспортне сполучення з Росією.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва