У «Слузі народу» пропонують заборонити йти в депутати та президенти членам чи засновникам ОПЗЖ та партії Шарія

18:54, 9 мая 2022
Пропонується заборонити членам та засновникам партій ОПЗЖ, партії Шарія, Прогресивної соціалістичної партії балотуватися на посаду Президента України, депутатів всіх рівнів включно з Верховною Радою.
У «Слузі народу» пропонують заборонити йти в депутати та президенти членам чи засновникам ОПЗЖ та партії Шарія
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів переважно фракції «Слуга народу» серед яких лідер одноіменної політичної сили Олена Шуляк зареєстрували законопроєкт №7318-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо очищення влади від проросійських політичних партій, яким пропонується заборонити балотуватися до Верховної Ради та на посаду Президента України особам, які були членами чи засновником партій "Опозиційна платформа – За Життя", "Партія Шарія" та низки інших політичних сил.

Законопроєктом пропонується встановити, що особа, яка була засновником, членом депутатської фракції, групи у Верховній Раді України, членом депутатської фракції, групи в районній та/або обласній раді, членом депутатської фракції, групи в сільській, селищній, міській, районній у місті раді, була обрана і працювала на керівних посадах політичних партій: "Опозиційна платформа – За Життя", "Партія Шарія", "Держава", "Ліва Опозиція", "Прогресивна Соціалістична Партія України", "Союз Лівих Сил", "Соціалістична Партія України", "Соціалісти", "Опозиційний  Блок", "Наші" та "Блок Володимира Сальдо", а також особа, яка балотувалася на виборах Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих виборах від будь-якої з зазначених політичних партій, не може бути висунута кандидатом на пост Президента України.

Аналогічну заборону пропонується запровадити і стосовно балотування до Верховної Ради та на виборах до місцевих рад.

Як пояснив на своїй сторінці у Facebook, один з авторів ініціативи народний депутат Ігор Фріс, ОПЗж та інші політичні сили були включені до переліку, оскільки Рада нацбезпеки та оборони своїм рішенням призупинила їхню діяльність на час війни

Це вже не перша люстрація в Україні. За часів президентства Петра Порошенка було ухвалено закон «Про очищення влади», який оскаржено у Конституційному суді. А Європейський суд з прав людини у справі «Полях проти України» серед іншого встановив, що не було доведено необхідності застосування люстраційних заходів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва