Зеленський призначив послом у Словенії екс-міністра оборони, якого звинувачували у провалі закупівель для армії

17:50, 9 мая 2022
Послом України у Словенії став звільнений у 2021 році з посади міністра оборони Андрій Таран.
Зеленський призначив послом у Словенії екс-міністра оборони, якого звинувачували у провалі закупівель для армії
Джерело фото: qirim.news
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський призначив колишнього міністра оборони Андрія Тарана послом нашої держави у Словенії. Відповідний указ оприлюднено на сайті Глави держави.

«Призначити Тарана Андрія Васильовича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Словенія», - зазначається у документі.

Андрій Таран пропрацював міністром оборони трохи більше року. Верховна Рада призначила його на посаду 4 березня 2020 року. 3 листопада 2021 року його було голосами 341 депутата звільнено з посади міністра, задовольнивши його заяву.

Серед причин відставки міністра лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія назвав стан здоров’я Тарана. Також він натякнув на недостатню реалізацію державного обонронного замовлення, зазначивши, що у сфері державних закупівель змінилися правила і «потрібно було шукати досвідченого менеджера, який міг би очолити міністерство та здійснювати всі ці зміни».

Представники ж опозиції напряму звинувачували Тарана у провалі реалізації Державного оборонного замовлення. Член комітету ВР з питань нацбезпеки оборони та розвідки Сергій Рахманін звинуватив у зриві державного оборонного замовлення. Він додав, що комітет ВР з питань нацбезпеки рекомендував звільнити Тарана з посади. Однак згодом, голова комітету з питань нацбезпеки оборони та розвідки Олександр Завітневич заперечив, що відповідне питання розглядалося.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде