Судді КСУ обговорили здійснення правосуддя та конституційного контролю в умовах війни, презентації

07:48, 24 мая 2022
У Конституційному Суді України обговорили здійснення правосуддя та конституційного контролю в умовах війни: презентації суддів КСУ Віктора Городовенка та Галини Юровської, інфографіка.
Судді КСУ обговорили здійснення правосуддя та конституційного контролю в умовах війни, презентації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Конституційному Суді України відбувся захід, присвячений актуальній темі - здійсненню правосуддя та конституційного контролю в умовах війни.

Учасниками зустрічі були судді КСУ Віктор Городовенко, Галина Юровська, Оксана Грищук, а також ректор Національної школи суддів и Микола Оніщук та суддя Касаційного господарського Суду ВС, член РСУ Єгор Краснов.

Учасники заходу обговорили низку важливих аспектів діяльності КСУ в умовах війни. Вони наголосили, що суди України, виконуючи вимоги статті 55 Основного Закону України, продовжують здійснювати правосуддя та виносити рішення, в тому числі, спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

Окремо наголосили на важливості рішень Ради суддів України, покликаних на недопущення припинення здійснення судочинства судами, захист суддів і працівників суду, а також законодавчих ініціатив, зокрема, щодо відновлення роботи Вищої ради правосуддя.

Учасники зустрічі висловили вдячність нашим міжнародним партнерам за солідарність з Україною на тлі російської агресії, акцентувавши увагу на Резолюціях та рекомендаціях Ради Європи, які були ухвалені на підтримку України.

Зокрема у своїй презентації суддя Конституційного Суду України Віктор Городовенко висвітлив Резолюції та рекомендації Ради Європи, прийняті на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи 27-28 квітня 2022 року.

Нагадаємо, що раніше за ініціативи комітетів Ради Європи почала роботу платформа для суддів і прокурорів Basecamp (детальніше за посиланням).

З виступами учасників заходу, а також з матеріалами презентацій можна ознайомитися нижче.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області