Кабмін зобов’язав «Нафтогаз» постачати у червні-липні газ за 7,42 грн/кубометр для гарячого водопостачання: є умова

14:55, 1 июня 2022
Газ за такою ціною постачатиметься в разі розірвання договорів на постачання газу на 2021-2024 р.р.
Кабмін зобов’язав «Нафтогаз» постачати у червні-липні газ за 7,42 грн/кубометр для гарячого водопостачання: є умова
Джерело фото: hromadske.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», яка входить до складу НАК «Нафтогаз України», з 1 червня до 31 липня 2022 року має реалізовувати  природний газ виробникам теплової енергії, зокрема для ОСББ, ЖБК, що управляють багатоквартирними будинками, в обсягах, необхідних для гарячого водопостачання за ціною 7,42 грн (з урахуванням ПДВ) за кубометр. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №637 від 31 травня

«Також до ціни додається тариф на послуги з транспортування природного газу та коефіцієнт, що застосовується при замовленні потужності на добу вперед», – зазначаєтсья у документі

Відповідно до нього, для цього на «Нафтогаз Трейдинг» покладаються спецзобов'язання щодо забезпечення реалізації природного газу виробникам теплової енергії, а на НАК "Нафтогаз України» - щодо забезпечення «Нафтогаз Трейдингу» відповідним ресурсом природного газу.

При цьому умовою купівлі газу за такою ціною є укладання з «Нафтогаз Трейдингом» угоди про розірвання з 1 червня 2022 р. договорів постачання природного газу на 2021-2024 роки та укладання нового договору.

Станом на серпень 2021 року трирічні угоди про постачання газу уклали з НАК «Нафтогаз України» уклали 41% підприємств комунальної теплоенергетики – клієнтів компанії. Угода за даними «Нафтогазу» передбачала постачання газу за ціною 7,42 грн./кубометр. Передбачалося, що з липня 2022 року вартість газу для тепловиків буде переглянута.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Міністерство енергетики пообіцяло, що газ для гарячого водопостачання буде реалізований за доступною ціною.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду