Україна має збільшити в 10 разів кількість техніки та військових для переходу у контрнаступ, — Зеленський

17:33, 7 июня 2022
«Бажання у нас більше, а техніки менше. Тому ми не можемо занадто потужно просуватися вперед», — Зеленський.
Україна має збільшити в 10 разів кількість техніки та військових для переходу у контрнаступ, — Зеленський
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна має збільшити в 10 разів кількість техніки та військових для переходу у контрнаступ. Про це в інтерв’ю FT заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Щоб наступати потрібно не менше ніж в 10 разів більше техніки і не менше ніж в 10 разів більше людей. Бажання у нас більше, а техніки менше. Тому ми не можемо занадто потужно просуватися вперед. Поки цього не буде, нам діяти складно, будуть великі втрати, а люди для мене - це пріоритет", - зазначив Президент.

Нагадаємо, що раніше секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв'ю Financial Times заявив, що «Україні потрібно сформувати шість нових бригад чисельністю 25 тисяч осіб для контрнаступу, щоб повернути територію, яку утримує Росія на сході та півдні».

Зеленський додав, що потрібна також постійна підтримка з боку Заходу та санкції проти РФ

"Не може бути розмов за нашою спиною. Не може бути очікування деяких країн, що Україна буде виснажена і тоді буде більш готовою до розмови….Тому підтримка зброєю та потужна санкційна політика, що допоможе посадити Росію за стіл переговорів», - зауважив Глава держави.

При цьому він ухилився від прямої відповіді на питання, які країни «пропонують альтернативні рішення, які наші держава обрала і більшість країн підтримала».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», напередодні радник очільника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив, що Україна може перейти у контрнаступ у другій половині липня чи у серпні. За його словами, остаточне рішення буде, зокрема залежати від швидкості постачання зброї.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва