Рада заборонила на час війни зупиняти дію наказу командира до розгляду у суді

16:57, 8 июля 2022
Не допускається забезпечення позову шляхом зупинення наказу або розпорядження командира (начальника), відданого військовослужбовцю в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці.
Рада заборонила на час війни зупиняти дію наказу командира до розгляду у суді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада ухвалила за основу та вцілому законопроєкт №7292 про внесення змін до статті 151 Кодексу адміністративного судочинства України щодо забезпечення позовів у виді зупинення наказу під час воєнного стану чи в бойовій обстановці, яким передбачається заборона зупиняти на час розгляду у суді дію наказу командира, який було віддано під час воєнного стану чи в бойовій обстановці.

Ухваленим законом доповнено статтю 151 Кодексу адміністративного судочинства новим пунктом такого змісту: «Не допускається забезпечення позову шляхом зупинення наказу або розпорядження командира (начальника), відданого військовослужбовцю в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці».

Як зазначається у пояснювальній записці, відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України рішення (нормативно-правові акти чи індивідуальні акти) суб’єктів владних повноважень можуть бути оскаржені до адміністративного суду, а відповідно до статей 150–151 Кодексу адміністративного судочинства України судом може бути забезпечено такі спори шляхом зупинення дії індивідуального акта або нормативно-правового акта, «що є неприпустимим під час виконання військовослужбовцем наказів їх командирів під час війни».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада у березні врегулювала діяльність прокурорів та суду в умовах воєнного стану. Депутати адаптували особливий режим досудового розслідування до умов воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде