У «Слузі народу» пропонують повернути пільгове розмитнення авто не дорожче 2 мільйонів гривень і не для всіх

17:39, 13 июля 2022
Пропонується звільнити на час воєнного стану та два роки після його завершення авто для учасників бойових дій(одна машина на особу), а також фізичних осіб та компаній, що втратили транспортні засоби через агресію РФ у кількості втраченого транспорту та обмежити вартість транспорту, що може бути розмитнено на пільгових умовах.
У «Слузі народу» пропонують повернути пільгове розмитнення авто не дорожче 2 мільйонів гривень і не для всіх
Джерело фото: WAH.UA
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7499-1 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення окремих пільг з оподаткування у звʼязку з наслідками збройної агресії Російської Федерації, яким пропонується повернути на час воєнного стану та два роки після цього пільги з ПДВ та акцизу при розмитнені авто для учасників бойових дій та осіб, що втратили авто, однак обмежити можливість для пільгового розмитнення

Законопроєктом пропонується доповнити перехідні положення податкового кодексу новим пунктом такого змісту: Установити, що тимчасово, протягом дії правового режиму воєнного стану, а також протягом двох років з моменту його припинення або скасування, звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком операції із ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту автівки ввезені: 1) учасниками бойових дій з розрахунку один транспортний засіб на одну особу;

2) фізичними особами – власниками транспортних засобів, які визнані фізично знищеними внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій спричинених військовою агресією Російської Федерації та зняті з обліку у кількості, що перебували у власності такої особи на момент початку воєнного стану.

3) компаніями, які втратили машини через агресію РФ.

При цьому звільнення від оподаткування не застосовується до транспортних засобів, середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року(2,43 млн грн станом на 1 січня 2022 року).

Водночас пропонується встановити, що в разі продажу авто ввезеного на пільгових умовах протягом 5 років з момент державної реєстації власник буде зобов’язаний сплатити усі платежі, які передбачені за розмитнення авто.

Також парламентарі пропонують внести зміни до Митного кодексу необхідні для повернення пільгового розмитнення.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Президент України Володимир Зеленський підписав закон про скасування нульового розмитнення авто та товарів. Закон передбачає повернення ПДВ та ввізного мита на всі товари включно з автівками. Пільгове розмитнення залишили лише для авто, що йдуть на потреби ЗСУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде