Зеленський підписав закон про скасування нульового розмитнення автівок — депутат

11:31, 30 июня 2022
Законом скасовано нульове розмитнення для автівок (окрім тих, що ввозяться на потреби ЗСУ), а також повернуто ввізне мито та ПДВ на інші імпортні товари.
Зеленський підписав закон про скасування нульового розмитнення автівок — депутат
Джерело фото: cheline.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7418 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування, яким скасовуються пільг на імпорт товарів та розмитнення авто окрім машин, що передбачені для використання Збройними силами. Про це в Телеграм повідомив перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

«Законопроєкт про скасування пільг на імпорт підписано Президентом. З 1 липня він набуває чинності», - зазначив парламентар

Нульове розмитнення усьо…не для всіх Закон передбачає повернення ПДВ та ввізного мита на всі товари включно з автівками.

Що стосується оподаткування автівок, то, згідно з документом для всіх авто (окрім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) скасовується пільга ПДВ та ввізного мита, акцизу з 01 липня. З початку дії нульового розмитнення до 27 червня в Україну заїхало 211 тисяч авт. Щоправда не виключено часткове повернення нульового розмитнення авт. У парламенті вже зареєстровано законопроєкт, що передбачає повернення пільгового розмитнення для учасників бойових дій та осіб, які втратили машину через бойові дії. Разом з тим пропонується встановити, що такі особи мають право ввозити не більше однієї машини та не можуть її продати протягом кількох років після купівлі.

Під час обговорення вже підписаного закону перед його винесенням до сесійної зали парламенту виникла тривала дискусія щодо повернення оподаткування імпорту авт. Частина членів комітету пропонували напрацювати окремий законопроєкт з цього приводу. Інші ж зауважили, що черги на митниці вже практично відсутні і тому необхідність у продовженні терміну пільгового імпорту авто немає. Врешті вирішено рекомендувати суттєво обмежити пільговий імпорт авто, Що і підтримав Президент України Володимир Зеленський

Пільги в обмін на пільги Ухвалений закон також передбачає норму про те, що КМУ може надавати дзеркальні пільги на мита на іноземних товари, які звільненні з боку наших торгівельних партнерів для України.

Після підписання закону про скасування пільгового розмитнення машин та імпорту товарів очікується лібералізація імпорту товарів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», наприкінці травня міністр фінансів Сергій Марченко закликав повернути податковий режим, який існував до війни з РФ.

«Я вважаю, що в Україні потрібно повернути довоєнну систему оподаткування. Треба визначитися, що ми взагалі хочемо: ми хочемо виграти війну чи ми хочемо якимось чином допомагати бізнесу? Бізнесу ми допомогли. Перші три місяці бізнес мав можливість скористатися цією підтримкою. Зараз треба підтримати також державу, яка фінансує армію. І ці видатки дуже значні», — сказав Марченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва