Міністр фінансів пропонує повернути довоєнну систему оподаткування для бізнесу

12:45, 25 мая 2022
Перші три місяці бізнес мав можливість скористатися цією підтримкою. Зараз треба підтримати також державу.
Міністр фінансів пропонує повернути довоєнну систему оподаткування для бізнесу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр фінансів України Сергій Марченко виступає за повернення в Україні системи оподаткування, яка існувала до російської агресії проти України.

Про це він наголосив в ефірі загальнонаціонального марафону.

«Я вважаю, що в Україні потрібно повернути довоєнну систему оподаткування. Треба визначитися, що ми взагалі хочемо: ми хочемо виграти війну чи ми хочемо якимось чином допомагати бізнесу? Бізнесу ми допомогли. Перші три місяці бізнес мав можливість скористатися цією підтримкою. Зараз треба підтримати також державу, яка фінансує армію. І ці видатки дуже значні», — сказав Марченко.

За його словами, наразі щомісячний дефіцит бюджету становить 5 мільярдів доларів. Основними джерелами його наповнення, окрім податків, є військові облігації, а також робота уряду з міжнародними партнерами.

«Ми ведемо активну роботу з нашими міжнародними партнерами, донорами, міжнародними фінансовими організаціями, для того щоб забезпечити фінансування дефіциту бюджету. Обсяг дефіциту, який ми маємо профінансувати кожного місяця, складає $5 млрд», — підкреслив міністр.

При цьому Марченко зауважив, що до державного бюджету буде спрямовано $7,5 млрд з додатково виділених урядом США близько $40 млрд з метою реагування на агресію рф проти України.

«З $40 млрд доларів в державний бюджет буде спрямовано $7,5 млрд. Це грантові кошти. І ми чітко розуміємо, яким чином вони будуть використовуватися», — зазначив Марченко.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада у березні схвалила законопроєкт, який дозволяв перейти на спрощену систему навіть великому бізнесу. Згідно з документом, максимальний щомісячний обіг для нових спрощенців підвищувався до 10 мільярдів. Ставка оподаткування 2%. Разом з тим заборонено переходити на спрощену систему торгівцям підакцизними товарами, казино. Крім цього передбачалася добровільна сплата податків.

Це вже не перша заява міністра про підвищення податків. До цього Марченко наголошував, що в разі, якщо війна затягнеться держава буде змушена суттєво підвищити податки та скоротити соціальні видатки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді