Хто «злив» дані користувачів «Дії»: коментарі соцмереж

09:31, 13 мая 2020
Роботу ресурсу, який протиправно розповсюджував персональні дані громадян, припинено.
Хто «злив» дані користувачів «Дії»: коментарі соцмереж
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Нацполіція розпочала кримінальне провадження за фактом витоку інформації про персональні дані громадян, інформує Міністерство цифрової трансформації України.

Так, 12 травня 2020 року за фактом розповсюдження персональної інформації громадян на одному з анонімних телеграмм-каналів Головним слідчим управлінням Нацполіції України внесено відомості у ЄРДР і розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України («Несанкціоноване втручання у роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації»).

Попереднім аналізом встановлено, що обсяг протиправно оприлюдених персональних даних є компіляцію з інформаційних баз різних державних відомств і недержавних установ за різні періоди попередніх років і не має відношення до початку роботи державного мобільного застосунку Дія.

На подію відреагували користувачі соцмереж.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що за допомогою Telegram-ботів  були оприлюднені дані про 26 мільйонів українських водіїв. «Дія» заявила, що не має до цього відношення. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді