Судді Соснівського райсуду Черкас повідомили про тиск з боку активістів

11:18, 19 ноября 2018
Через дії активістів було значно пошкоджено зал судових засідань.
Судді Соснівського райсуду Черкас повідомили про тиск з боку активістів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 16 листопада, у Соснівському районному суді м. Черкаси після проголошення судового рішення в кримінальному провадженні стосовно В.В. Воронкова, В.О. Горбенка, В.Л. Завражина, М.М. Русіна, В.А. Мельника, Р.В. Недибалюка за підозрою у вчиненні викрадення та вбивства Василя Сергієнка понад тридцяти осіб так званих активістів, невдоволених судовим рішенням, заблокували вихід із зали судових засідань суддям та секретарю судових засідань, а також вчинили опір працівникам поліції та військовослужбовцям Національної гвардії України, передає прес-служба суду.

Унаслідок неправомірних дій цих активістів було значно пошкоджено зал судових засідань Соснівського районного суду м. Черкаси та його обладнання.

Наразі Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Черкаській області здійснюються заходи з підрахунку нанесених державі збитків. Слід звернути увагу на інформацію, поширену місцевими ЗМІ на своїх інтернет-виданнях, стосовно того, що підозрюваних В. А. Мельника  та В. О. Горбенка  випущено під заставу. Така інформація є неповною, оскільки зазначені особи продовжують перебувати під вартою і будуть звільненими з-під варти тільки після внесення застави, визначеної судом у розмірах для В. А. Мельника  в сумі 2 млн грн та для В. О. Горбенка  в сумі 800 тис. грн.

З метою максимального інформування щодо подій, які відбувались в суді під час судового засідання у справі про вбивство журналіста Василя Сергієнка, 19 листопада 2018 року у Соснівському районному суді м. Черкаси відбудеться брифінг.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя Господарського суду Харківської області поскаржився на тиск з боку сторони процесу через ЗМІ.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва