КСУ прийняв рішення щодо конституційності окремого положення про Нацполіцію

16:27, 6 декабря 2018
Рішення оприлюднили на офіційному сайті Суду.
КСУ прийняв рішення щодо конституційності окремого положення про Нацполіцію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Велика Палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні постановила Ухвалу про закриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення частини другої статті 26 Закону України «Про Національну поліцію» на підставі частини першої статті 63 Закону України «Про Конституційний Суд України» за письмовою заявою уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про відкликання конституційного подання, передає відділ комунікацій КСУ та правового моніторингу.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Конституційний Суд України прийняв рішення, яким визнав окремі положення Законів, щодо розміру суддівської винагороди неконституційними.

Крім того, Велика Палата Конституційного Суду України на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розглянула справу за конституційними поданнями 65 народних депутатів України та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Додамо, КСУ розгляне положення закону про оскарження рішень Нацбанку. Автор клопотання вважає, що в ст. 79 ЗУ «Про банки і банківську діяльність» звужене коло осіб, які можуть оскаржити рішення НБУ.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва