ВРП надала консультативний висновок щодо законопроекту про винагородження суддів

15:40, 19 декабря 2018
Вища рада правосуддя підтримує законопроект № 9294 та пропонує його прийняти.
ВРП надала консультативний висновок щодо законопроекту про винагородження суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя оприлюднила текст рішення № 3954/0/15-18, ухваленого 18 грудня 2018 року, про надання консультативного висновку до проекту Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо винагородження суддів» (реєстраційний № 9294 від 16 листопада 2018 року), внесеного на розгляд Верховної Ради Україниу порядку законодавчої ініціативи народними депутатами України Геращенком А.Ю., Алексєєвим І.С., Македоном Ю.М., Яніцьким В.П., Алєксєєвим С.О., Мосійчуком І.В.

Законопроектом № 9294 пропонується внести зміни до пунктів 22, 25 розділу XII Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Зокрема, у пункті 22 запропоновано передбачити, що право на отримання суддівської винагороди в розмірах, визначених цим Законом, мають судді, які успішно склали кваліфікаційний іспит відповідно до пункту 1 частини першої статті 85 цього Закону або призначені на посаду за результатами конкурсу, проведеного після набрання чинності цим Законом; пункт 25 пропонується доповнити новим абзацом, згідно з яким умова щодо роботи на посаді судді щонайменше три роки з дня прийняття щодо нього відповідного рішення за результатами кваліфікаційного оцінювання або конкурсу, зазначена в абзаці першому цього пункту, не повинна застосовуватися до судді в разі досягнення ним шістдесяти двох років.

Метою прийняття законопроекту № 9294, як зазначено у пояснювальній записці до нього, є усунення проблем дискримінації в оплаті праці суддів. На думку авторів,законопроект № 9294 надасть змогу завершити процедури кваліфікаційного оцінювання, а також усуне проблеми дискримінації у призначенні суддям щомісячного довічного грошового утримання.

Вища рада правосуддя підтримує законопроект № 9294 та пропонує його прийняти. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП нагородила заохочувальними відзнаками 5 суддів. У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 14 членів Ради.

Крім того, ми писали, що Вища рада правосуддя ухвалила рішення про переведення суддів апеляційних судів. Переведення судді з одного суду до іншого здійснюється ВРП на підставі та в межах рекомендації ВККС.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва