Неповага до суду: прокурора САП Перова відмовились повертати до обвинувачення

14:10, 19 февраля 2019
Заяву Назара Холодницького спрямували на автоматизований розподіл.
Неповага до суду: прокурора САП Перова відмовились повертати до обвинувачення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківський районний суд Києва відмовився розглядати заяву керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про повернення до обвинувачення прокурора САП Андрія Перова, якого було відведено на підставі догани КДКП. Про це у вівторок, 19 лютого, повідомляє Слово і Діло.

Зазначимо, що Андрій Перов є прокурором у справі проти екс-нардепа Миколи Мартиненка, якого звинувачують у привласненні державних коштів. Прокурор САП отримав відвід після догани комісії прокурорів. Дисциплінарне покарання Андрій Перов отримав через неповагу до суду, згодом воно було скасоване рішенням Великої Палати ВС.

Головуюча у справі Миколи Мартиненка суддя Шевченківського райсуду Лідія Щебуняєва заявила, що відмовляється розглядати заяву голови САП про повернення прокурора до обвинувачення. Справа в тому, що згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу подібна заява має бути скерована не напряму до судової колегії, а на автоматизований розподіл. Саме туди документ і було перенаправлено.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що прокурор САП уникнув покарання за неповагу до суду. Велика Палата скасувала догану прокурору Андрію Перову, який вийшов із зали судового засідання під час оголошення рішення та грюкнув дверима.

Також ми повідомляли, що КДКП притягнула до відповідальності прокурора Олену Саломатіну за те, що вона без дозволу головуючого залишила зал судового засідання, заявивши, що її робочий час скінчився і почалася обідня перерва. Рішення про накладення на неї дисциплінарного стягнення Касаційний адміністративний суд залишив у силі.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді