До Окружного адмінсуду надійшли позови щодо відсутності повноважень у членів ВККС

10:33, 8 апреля 2019
Надійшли позови щодо відсутності повноважень у 5 членів ВККС.
До Окружного адмінсуду надійшли позови щодо відсутності повноважень у членів ВККС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли позови щодо визнання відсутності у Анастасії Заріцької, Михайла Макарчука, Миколи Мішина, Юрія Тітова, Валентини Устименко повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, оскільки, на думку позивача, скінчився 4-річний термін здійснення ними повноважень.

Позивач просить суд визнати відсутність у них з 29 березня нинішнього року  повноважень членів ВККСУ, а також зобов’язати їх утриматися від здійснення повноважень членів Комісії. Водночас позивач просить суд визнати з 29 березня протиправними їх дії як членів ВККСУ щодо здійснення ними повноважень членів Вищої кваліфікаційної  комісії суддів України.

Окрім цього, серед позовних вимог зазначено також визнати протиправною з  29 березня бездіяльність голови Вищої кваліфікаційної  комісії суддів України Сергія Козьякова щодо неналежного здійснення повноважень з організації роботи та неналежного здійснення  загального керівництва Комісією.

Наразі Окружним адміністративним судом міста Києва вирішується питання про відкриття проваджень у даних адміністративних позовах.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження і призначив на 17 травня підготовче засідання у справі за позовом Романа Насірова до міністра юстиції України Павла Петренка.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки