Заявник тиснув на суддю з Київщини: ВРП звернеться до ГПУ

18:07, 17 апреля 2019
До ВРП звернувся суддя Обухівського районного суду Київської області.
Заявник тиснув на суддю з Київщини: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 16 квітня розглянула повідомлення судді Обухівського районного суду Київської області Максима Володимировича Кравченка про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це передає прес-служба ВРП.

Доповідач  член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що суддя Обухівського районного суду Київської області Кравченко М. В. повідомив, що в його провадженні перебувала цивільна справа за заявою про перегляд заочного рішення у справі за позовом першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння. Під час розгляду справи головуючому судді М. В. Кравченку неодноразово заявлялися безпідставні відводи, заявник звертався з дисциплінарною скаргою на дії судді та з повідомленням про вчинення цим суддею злочинів.

Перевіркою встановлено, що скарги на дії судді М. В. Кравченка надходили від вказаної особи до Вищої ради правосуддя. Ухвалою другої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя у відкритті дисциплінарної справи за такими скаргами відмовлено.

Як повідомила прокуратура Київської області, за результатами розгляду повідомлення судді Кравченка Обухівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури 12 лютого 2018 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом втручання заявника у діяльність судді Обухівського районного суду Київської області М. В. Кравченка з метою винесення неправосудного рішення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Вища рада правосуддя, розглянувши повідомлення судді Обухівського районного суду Київської області Максима Кравченка, ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні від 12 лютого 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 КК України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя з Одещини повідомила про втручання в її діяльність з боку директора підприємства. Це повідомлення внесене до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Крім того, повідомлялося, що засуджені погрожували суддям після оголошення вироку, і ВРП проведе перевірку з цього приводу.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде