Засуджені погрожували суддям після оголошення вироку: ВРП проведе перевірку

12:45, 27 марта 2019
Повідомлення внесені до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді.
Засуджені погрожували суддям після оголошення вироку: ВРП проведе перевірку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Віктор Данко та Олег Придачук вважають вислови засуджених на їхню адресу після оголошення вироку «Ти будеш перший, а він буде другий…» погрозами у зв’язку зі здійсненням правосуддя, що тягне за собою кримінальну відповідальність. Про це повідомляє прес-служба судової влади.

У провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області перебувало кримінальне провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). «6 березня 2019 року колегією суддів у складі Данко В. Й., Бедьо В. І. та Придачук О. А. ухвалено вирок у вказаному кримінальному провадженні та оголошено його учасникам. Під час того, як колегія суддів залишала залу судового засідання, один із засуджених звернувся до суддів Данка В. Й. та Придачука О. А. зі словами: «Ти будеш перший, а він буде другий…», вказуючи відповідно на кожного пальцем, та додав: «Особисто я тебе першого, а тебе другого…», — сказано у повідомленні.

Судді вважають, що у такий спосіб засуджений погрожує їм убивством та насильством у зв’язку зі здійсненням правосуддя, і висловлюють прохання внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаним фактом та розпочати досудове розслідування.

Відповідно до ст. 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вказані повідомлення внесені до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП розглянула повідомлення суддів Першотравневого райсуду Чернівців про втручання у їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя.

Крім того, ми писали, що суддя Центрально-Міського районного суду Кривого Рогу Роман Кузнецов повідомив про напад адвоката, який спричинив зрив судового засідання та пошкодив майно.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді