Втручання в діяльність судді з Закарпаття: ВРП звернеться до ГПУ

12:39, 27 марта 2019
До Вищої ради правосуддя звернувся суддя Берегівського райсуду Закарпатської області Олександр Фейір.
Втручання в діяльність судді з Закарпаття: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 26 березня розглянула повідомлення судді Берегівського районного суду Закарпатської області Олександра Олександровича Фейіра про втручання у його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це передає прес-служба ВРП.

У повідомленні суддя зазначає, що у його провадженні перебувала цивільна справа за позовом прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України про передання у власність земельної ділянки та витребування земельної ділянки із чужого незаконного володіння.

Ухвалою від 24 лютого 2017 року позовну заяву залишено без розгляду. Вказану ухвалу оскаржено до суду апеляційної інстанції.

Після цього прокуратура Закарпатської області поінформувала суд про здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом можливого пособництва працівників Берегівського районного суду Закарпатської області щодо невиконання ухвали суду про забезпечення позову у зазначеній  цивільній справі.

Слідчим прокуратури були допитані секретар судового засідання та помічник, які працювали із суддею Фейіром О.О.

Прокуратура Закарпатської області також повідомила суд про здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом постановлення суддею Фейіром О.О. у вказаній цивільній справі завідомо неправосудних ухвал від 17 та 24 лютого 2017 року про залишення позовної заяви без руху та про залишення позовної заяви без розгляду, просила забезпечити явку судді для надання пояснень.

Генеральна прокуратура України на запит Вищої ради правосуддя надіслала інформацію, згідно з якою зазначені кримінальні провадження, порушені прокуратурою Закарпатської області, закрито у зв’язку з відсутністю складу кримінальних правопорушень. Водночас за заявою судді Фейіра О.О. Генеральною прокуратурою України зареєстроване кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (Втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України, яке направлено до прокуратури Закарпатської області для організації досудового розслідування. На цей час слідство триває.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні від 7 листопада 2017 року за повідомленням судді Берегівського районного суду Закарпатської області Олександра Олександровича Фейіра за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернулася до ГПУ щодо погроз судді Північного апеляційного господарського суду.

Також повідомлялося, що Вища рада правосуддя 12 березня розглянула повідомлення суддів Зарічного районного суду Сум  Олексія Валерійовича Сибільова, Ірини Валентинівни Клімашевської, Євгенія Васильовича Янголя, Ганни Валеріївни Шелєхової, Ганни Василівни Кривцової, Алли Петрівни  Сидоренко про втручання в їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя. 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва