Конкурс до Служби судової охорони: ВРП запропонувала Андрія Овсієнка до складу Комісії

16:38, 18 апреля 2019
Склад Комісії затверджується наказом голови ДСА.
Конкурс до Служби судової охорони: ВРП запропонувала Андрія Овсієнка до складу Комісії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 18 квітня розглянула питання про пропозицію Вищої ради правосуддя до складу Комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Служби судової охорони, його заступників. Про це передає прес-служба ВРП.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич нагадав, що відповідно до частини третьої статті 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» керівництво діяльністю Служби судової охорони здійснює голова Служби судової охорони, який призначається на посаду за результатами відкритого конкурсу і звільняється з посади Вищою радою правосуддя.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 30 жовтня 2018 року № 3308/0/15-18 затверджено Порядок проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони.

Згідно з пунктом 13 Порядку суб’єктами формування Комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Служби судової охорони, його заступників є Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Державна судова адміністрація України. Зокрема, Вища рада правосуддя пропонує до складу Комісії трьох членів Вищої ради правосуддя.

Персональний склад Комісії затверджується наказом голови Державної судової адміністрації України на підставі та в межах наданих пропозицій.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 6 листопада 2018 року № 3357/0/15-18 запропоновано до складу Комісії членів Вищої ради правосуддя Володимира Івановича Говоруху, Тетяну Михайлівну Малашенкову, Віктора Валентиновича Шапрана.

Водночас рішенням від 16 квітня 2019 року № 1166/0/15-19 Вища рада правосуддя обрала на посаду Голови Вищої ради правосуддя члена Вищої ради правосуддя Говоруху Володимира Івановича.

У зв’язку із зазначеним Вища рада правосуддя ухвалила запропонувати до складу Комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад Голови Служби судової охорони, його заступників члена Вищої ради правосуддя Андрія Анатолійовича Овсієнка на заміну члена Вищої ради правосуддя Володимира Івановича Говорухи.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП внесла зміни до складу Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді