Зламував акаунти у соцмережах: кіберполіція викрила небезпечного хакера з Києва

19:14, 18 апреля 2019
24-річний чоловік зламував акаунти користувачів соцмереж на замовлення.
Зламував акаунти у соцмережах: кіберполіція викрила небезпечного хакера з Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівники Київського управління департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Києва за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури №8 викрили у такій протиправній діяльності 24-річного киянина. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Кіберполіцейські встановили, що молодик на закритих хакерських форумах пропонував хакерські послуги. Серед таких — організація отримання ідентифікаторів доступу до соціальних сторінок, електронних скриньок тощо. Зловмисник оцінював свої послуги в залежності від складності роботи. Для цього він створював фішингові сторінки, зовні схожі на офіційні сторінки реєстрації у соціальних мережах. Посилання на цей ресурс надсилалося жертві за допомогою електронної пошти з проханням підтвердити реєстрацію та ввести пароль. Після переходу за посиланням та введення реєстраційних даних зловмисник отримував інформацію щодо логінів та паролів користувача. Ці дані він і передавав у подальшому замовникам.

Окрім того, на закритих форумах він продавав шкідливе програмне забезпечення типу stealer. Основним завданням цього типу вірусів є викрадення інформації щодо логінів, паролів та карткових рахунків, які збережені у браузері.

За місцем проживання киянина поліцейські провели обшук. Комп’ютерну техніку, яка належала зловмиснику, вилучено. Під час її попереднього огляду працівники кіберполіції встановили, що частину інформації щодо протиправної діяльності хакера було видалено. Відтак, наразі правоохоронці працюють над відновленням втраченої інформації для використання її у якості цифрових доказів.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Чернівцях суд призначив покарання малолітньому хакеру, який за гроші розсилав e-mail-адреси з паролями.

Також відомо, що кіберполіція викрила зухвалу банду хакерів, які встигли заробити близько 5 млн гривень.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси