Вища рада правосуддя погодила тимчасову кількість суддів в апеляційних судах

13:49, 19 апреля 2019
Під час опрацювання цих матеріалів були отримані пропозиції і зауваження від апеляційних судів.
Вища рада правосуддя погодила тимчасову кількість суддів в апеляційних судах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 18 квітня розглянула питання про погодження кількості суддів в апеляційних судах, утворених в апеляційних округах. Про це передає прес-служба ВРП.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Наталя Волковицька поінформувала, що 8 квітня 2019 року до Вищої ради правосуддя надійшло звернення в.о. голови Державної судової адміністрації України від 4 квітня 2019 року №8-9326/19 із пропозицією погодити на 2019 рік кількість суддів в апеляційних судах, утворених в апеляційних округах, яка була визначена Державною судовою адміністрацією України на 2018 рік та погоджена Вищою радою правосуддя рішенням від 31 липня 2018 року.

Одночасно Державна судова адміністрація України повідомила, що на цей час проводиться дослідження щодо визначення нових нормативів часу на розгляд судових справ різних категорій з урахуванням внесених до процесуального законодавства змін та зазначила, що інформацію про кількість суддів в апеляційних судах, визначену з урахуванням нових нормативів витрат часу на розгляд справ, буде надано для погодження Вищій раді правосуддя після опрацювання результатів цього дослідження та здійснення на його основі нового аналізу судового навантаження.

Відповідно до частини шостої статті 19 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» кількість суддів у суді визначає Державна судова адміністрація України за погодженням із Вищою радою правосуддя з урахуванням судового навантаження та в межах видатків, визначених у Державному бюджеті України на утримання судів та оплату праці суддів.

Наталя Волковицька зазначила, що під час опрацювання цих матеріалів були отримані пропозиції і зауваження від апеляційних судів.

Вища рада правосуддя вирішила погодити на 2019 рік тимчасову кількість суддів в апеляційних судах, утворених в апеляційних округах, яка була визначена Державною судовою адміністрацією України на 2018 рік.

Зобов’язати Державну судову адміністрацію України опрацювати пропозиції апеляційних судів та в місячний термін передати Вищій раді правосуддя доопрацьовані пропозиції щодо кількості суддів в апеляційних судах. Рішення прийнято з техніко-юридичними правками.

З рішенням Вищої ради правосуддя від 18 квітня 2019 року №1200/0/15-19 «Про погодження кількості суддів в апеляційних судах, утворених в апеляційних округах» можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя 18 квітня 2019 року розглянула питання про погодження кількості суддів в окружних судах.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки