ВРП погодила тимчасову кількість суддів в окружних судах

13:35, 19 апреля 2019
Рішення прийнято з техніко-юридичними правками.
ВРП погодила тимчасову кількість суддів в окружних судах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 18 квітня 2019 року розглянула питання про погодження кількості суддів в окружних судах. Про це передає прес-служба ВРП.

Доповідач  член Вищої ради правосуддя Наталя Волковицька нагадала, що указами Президента України реорганізовано, ліквідовано та утворено окружні суди. Відповідно до ч. 6 ст. 19 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», кількість суддів у суді визначає Державна судова адміністрація України за погодженням з Вищою радою правосуддя з урахуванням судового навантаження та в межах видатків, визначених у Державному бюджеті України на утримання судів та оплату праці суддів.

29 грудня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло звернення в.о. голови ДСА України з пропозицією погодити кількість суддів в окружних судах, в якому, зокрема, зазначено, що при розрахунках за основу взято модельну чисельність суддів, яка забезпечуватиме однакове навантаження на всіх суддів, виходячи з плану розгляду модельних справ та модельного річного навантаження на суддю  183 модельні справи на рік; враховано прогнозовані коефіцієнти зміни динаміки надходження судових справ, а також фактичну чисельність суддів у діючих місцевих судах та можливість заповнення майбутніх вакансій.

Одночасно було з’ясовано, що проводиться дослідження щодо визначення нових нормативів часу на розгляд судових справ різних категорій з урахуванням внесених до процесуального законодавства змін.

Н. Волковицька зазначила, що Вищою радою правосуддя запропоновано Державній судовій адміністрації України надати додаткову інформацію з цього питання. Під час опрацювання наданої додаткової інформації судам було запропоновано висловити позиції щодо вказаних пропозицій Державної судової адміністрації України, оскільки, за даними ДСА, запропонована нею чисельність суддів узгоджена з головами усіх судів.

Судами надано інформацію і щодо погодження, і щодо заперечення запропонованої чисельності суддів, а також пропозиції щодо встановлення іншої чисельності.

Вища рада правосуддя вирішила погодити на 2019 рік тимчасову кількість суддів в окружних судах згідно з додатком, зобов’язати Державну судову адміністрацію України опрацювати пропозиції місцевих та апеляційних судів і в місячний строк передати Вищій раді правосуддя доопрацьовані пропозиції щодо кількості суддів в окружних судах. Рішення прийнято з техніко-юридичними правками.

З рішенням Вищої ради правосуддя №1201/0/15-19 від 18 квітня 2019 року «Про погодження кількості суддів в окружних судах» можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП вирішила вивести Володимира Говоруху зі складу першої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді