Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція

10:00, 14 мая 2019
На порядку денному — розгляд низки важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 14 травня о 10:00 проводить чергове засідання. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

На порядку денному — розгляд питання про припинення відставки суддів у зв’язку з повторним призначенням на посади:

1. Олени Володимирівни Святської;

2. Ольги Леонідівни Булейко;

3. Миколи Борисовича Гусака;

4. Ігоря Вікторовича Желєзного;

5. Олексія Миколайовича Осіяна.

Планується розгляд клопотання судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Андрія Анатолійовича Леонова про поновлення строку на оскарження рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 30 липня 2018 року №2440/2дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

ВРП розгляне скарги:

- судді Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Наталії Олексіївни Бондаренко на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 лютого 2019 року № 458/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

- судді Печерського районного суду міста Києва Світлани Володимирівни Шапутько на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 18 лютого 2019 року №495/2дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності

- прокурора Київської місцевої прокуратури № 10 Олексія Володимировича Дєєва на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 23 січня 2019 року №17дп-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності із клопотанням про поновлення строку на оскарження рішення.

Також планується розгляд повідомлень:

- судді Східного апеляційного господарського суду Ірини Анатоліївни Шутенко про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

- судді Заводського районного суду міста Запоріжжя Нінелі Валеріївни Марченко про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

- виконуючого обов’язки голови Господарського суду міста Києва Вадима Петровича Босого про втручання в діяльність суддів цього суду щодо здійснення правосуддя.

- голови Шевченківського районного суду міста Запоріжжя Ірини Борисівни Жупанової про втручання в діяльність суддів цього суду щодо здійснення правосуддя.

Крім того, ВРП розгляне питання про залишення без розгляду подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення Тамари Василівни Шевцової з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Президент Петро Порошенко призначив нових членів Вищої ради правосуддя.

Крім того, ВККС оприлюднила кодовані результати практичного завдання 15-17 квітня 2019 року.

Також Кваліфкомісія рекомендувала перевести 20 суддів до новостворених судів.

Ще Вища кваліфікаційна комісія розглянула питання про відрядження суддів.  

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки