ВРП оновила склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

17:53, 16 мая 2019
До складу Комісії включили Віктора Матвійчука.
ВРП оновила склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 16 травня Вища рада правосуддя розглянула питання про затвердження змін до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Відповідно до ч. 2 ст. 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», при Вищій раді правосуддя діє Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя (далі — Комісія), яка утворюється відповідно до закону. Згідно з ч. 2 ст. 29 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», до складу Комісії входять:

  • два члени Вищої ради правосуддя, які не є суддями чи суддями у відставці;
  • два члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які не є суддями чи суддями у відставці;
  • два члени Ради суддів України;
  • три судді Верховного Суду.

Ч. 3 та 4 зазначеної статті передбачають, що Вища рада правосуддя ухвалює рішення про затвердження персонального складу Комісії на підставі та в межах пропозицій вказаних вище суб’єктів формування Комісії.

Повноваження членів Вищої ради правосуддя Малашенкової Т. М. та Комкова В. К. припинені. З огляду на зазначене Вища рада правосуддя вирішила затвердити зміни до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя. Виключити з персонального складу Комісії Комкова Володимира Кириловича, Малашенкову Тетяну Михайлівну, включити до персонального складу Комісії члена Вищої ради правосуддя Матвійчука Віктора Володимировича (на фото).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя оновила склад комісії з питань ЄСІТС.

Крім того, Вища рада правосуддя 16 травня розглянула питання про внесення змін до складу дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя.

Додамо, Вища рада правосуддя розглянула питання щодо внесення змін до складу постійної комісії з підготовки щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва