Вбивство через валюту: суд виніс вирок молодій жінці

13:20, 5 июня 2019
Обвинувачену 1997 року народження засуджено до 15 років позбавлення волі.
Вбивство через валюту: суд виніс вирок молодій жінці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегією суддів Хмельницького міськрайонного суду засуджено до 15 років позбавлення волі жінку 1997 року народження, яка обвинувачувалася у вчиненні злочину, передбаченого п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з хуліганських мотивів).

Суд встановив, що потерпіла займалась продажем валюти на одному з ринків Хмельницького. Обвинувачена кілька разів купувала у неї іноземну валюту та, як пояснила в судовому засіданні, мала намір продати потерпілій раніше куплені у неї долари США. Проте жінка відмовила у здійсненні купівлі-продажу з посиланням на те, що купюри підроблені. 17 вересня 2017 року обвинувачена слідувала за потерпілою до її місця проживання. Жінці вдалось зайти у під’їзд будинку, де вона нанесла потерпілій ряд ударів ножем в область грудної клітки та шиї.  Спричинені ушкодження мали наслідком смерть потерпілої.

Обвинувачена вину у скоєному не визнала та пояснила, що намагалась лише поспілкуватися з потерпілою.

Суд перекваліфікував дії обвинуваченої з п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з хуліганських мотивів) на ч. 1 ст. 115 КК України  (вбивство). Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено до набрання чинності вироком суду.

Крім того, судом на користь потерпілих у справі дітей убитої стягнуто з обвинуваченої моральну шкоду в розмірі 800 000 грн. у рівних долях кожному.

Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд виніс вирок поліцейському, якій напав та вкрав телефон у 12-річної дівчинки.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва