Ображала суддю та зірвала судове засідання: ВРП звернеться до ГПУ

15:59, 5 июня 2019
Суддя з Харківської області повідомив про два епізоди втручання в його діяльність.
Ображала суддю та зірвала судове засідання: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 4 червня розглянула повідомлення судді Балаклійського районного суду Харківської області Стригуненка Володимира Миколайовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

Доповідач  член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха поінформував, що у зверненнях судді Стригуненка В. М. йдеться про два епізоди втручання в його діяльність під час розгляду справи за заявою С. про відвід слідчого.

Суддя зазначає, що 19 лютого 2019 року він вкотре намагався розглянути скаргу С., однак судове засідання знову було зірване незаконними діями скаржниці та Т., які, як і під час засідання 6 лютого 2019 року, ображали суддю та обвинувачували його у вчиненні злочинів. При цьому С. у судовому засіданні викрикувала на адресу судді обвинувачення такого змісту: «Кришуєте ментів», «Ви особисто від ментів берете гроші» тощо.

Дії С. суддя вважає незаконними та такими, за які передбачена кримінальна відповідальність за ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України.

Суддя у повідомленні звертає увагу на те, що 14 лютого 2019 року о 09:10:55 на його номер телефону від оператора «Водафон» надійшло повідомлення про поповнення рахунку на суму 100 гривень, і висловлює побоювання, що ця обставина може бути використана з метою його компрометації та усунення від розгляду справи.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину, вчиненого стосовно судді Балаклійського районного суду Харківської області Стригуненка Володимира Миколайовича, у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя звільнила суддю за вчинення дисциплінарного проступку.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси