Комунікаційна стратегія Восьмого апеляційного адмінокругу: відбувся круглий стіл

13:34, 11 июля 2019
У фаховому обговоренні взяли участь судді-спікери та прес-секретарі.
Комунікаційна стратегія Восьмого апеляційного адмінокругу: відбувся круглий стіл
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 8 липня, у рамках відзначення Днів адміністративної юстиції у 2019 році, за ініціативи Восьмого апеляційного адміністративного суду (далі - Восьмого ААС) відбувся круглий стіл з метою обговорення комунікаційної cтратегії  Восьмого апеляційного адміністративного округу. Про це повідомляє прес-служба суду.

 До фахового обговорення було запрошено суддю-спікера Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду (далі – КАС ВС) Ігоря Олендера, суддів-спікерів та прес-секретарів окружних адміністративних судів Восьмого апеляційного адміністративного округу.

У своїй вступній промові голова Восьмого ААС Олег Заверуха підкреслив, що зовнішня та внутрішня комунікація у діяльності апеляційного суду та апеляційного округу є одним з пріоритетних напрямків роботи. Гарним орієнтиром у цьому аспекті є КАС ВС, а тому не випадково для участі у цьому заході було запрошено суддю- спікера КАС ВС І. Олендера.

Суддя-спікер КАС ВС Ігор Олендер позитивно відзначив ініціативу Восьмого ААС щодо проведення такого комунікаційного заходу, адже такий формат зустрічі суддів-спікерів та прес-секретарів судів у межах апеляційного округу є новим. Ігор Ярославович висловив впевненість у тому, що така зустріч дасть реальний поштовх до розвитку та реалізації планів комунікаційної стратегії у майбутньому.

У своїй доповіді, Ігор Ярославович поділився особливостями здійснення комунікаційної діяльності у КАС ВС, закцентувавши увагу на таких важливих аспектах цієї діяльності як інформаційний супровід резонансних справ, зокрема підготовка прес-релізів, інтерв’ю та брифінги суддів-спікерів, ведення офіційної сторінки суду у соціальних мережах, співпраця суддів, суддів-спікерів та прес-служби та інше. І. Олендер надав цінні рекомендації для підвищення результативності комунікаційних  заходів, а також поділився корисними порадами із суддями, як стати гарними спікерами.

Голова Восьмого ААС Олег Заверуха у своїй доповіді поінформував про результати реалізації Комунікаційної стратегії та Плану комунікаційних заходів  Восьмого ААС за перше півріччя 2019 року. Голова апеляційного суду навів конкретні приклади ефективної комунікаційної діяльності Восьмого ААС, розповів про напрацьовані у суді алгоритми дій у разі виявлення резонансних справ, у разі появи інформаційних приводів, а також у разі виникнення кризових ситуацій. О. Заверуха підкреслив, що на сьогодні важливим є налагодження ефективної співпраці між прес-секретарями Восьмого апеляційного адміністративного округу та напрацювання певних алгоритмів дій, які б реально працювали та давали позитивні результати.

Прес-секретар Восьмого ААС Уляна Уніят, продовжуючи тему необхідності налагодження комунікації, звернула увагу учасників круглого столу на її винятковій актуальності. Прес-секретар зауважила, що комунікаційна діяльність судів має бути продуманою, логічною, послідовною, поступовою. А також, у межах судової системи загалом – уніфікованою, тобто кожна дія, захід, публікація мають бути спрямовані на досягнення єдиної мети – підвищення довіри суспільства. Уляна Уніят розповіла про досвід комунікаційної діяльності у Восьмому ААС, зокрема, про інформаційний супровід резонансних справ, запроваджені у суді алгоритми комунікаційних дій у разі появи інформаційних приводів, щоденну роботу по інформаційному наповненні офіційної веб-сторінки суду на порталі Судова влада та у соціальній мережі Фейсбук. Також, прес-секретар апеляційного суду поділилася зразками успішних публікацій та прес-релізів по резонансних справах, зазначила про результати всеукраїнського моніторингу апеляційних судів України у 2019 році, проведеного правозахисною ГО «Вектор прав людини», систематичного анонімного опитування відвідувачів суду та учасників судових проваджень, при цьому наголосивши, що комунікація з людьми вимагає компетентності, оперативності, індивідуального підходу та розуміння проблем конкретної людини.

Підсумовуючи, голова Восьмого ААС Олег Заверуха висловив впевненість, що особисте бажання працювати, прагнення до постійного удосконалення, пошук нових джерел знань можуть гарантувати кожному з нас успіх у досягненні поставлених цілей. Без сумніву, ми зможемо вибудувати ефективну зовнішню та внутрішню комунікації, адже перші кроки для цього уже зроблені.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що обрано голову Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді