Фальшиві судові повістки: суд в Харківській області застерігає громадян

13:20, 30 августа 2019
Чугуївський міський суд Харківської області закликав громадян перевіряти інформацію.
Фальшиві судові повістки: суд в Харківській області застерігає громадян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Останнім часом почастішали випадки звернення громадян до Чугуївського міського суду Харківської області з приводу отримання повісток про виклик в судові засідання у справах, яких насправді немає у провадженні суду. Такі документи надсилають окремі колекторські фірми з вказівкою на те, що судову повістку можна анулювати, сплативши визначену суму на рахунок кредитора.

«У разі наявності неточних ознак у повістках та виникнення сумнівів у правдивості інформації, викладеної у судових документах, пропонуємо звертатись за уточненням за телефоном канцелярії суду (05746) 2-20-22. У зв’язку з цим, закликаємо громадян бути уважними, ретельно ознайомлюватися з викладеною у поштовій кореспонденції інформацією, перевіряти правильність написання поштових реквізитів та уточнювати всю необхідну інформацію безпосередньо через канцелярію суду», — пишуть у суді.

У разі отримання повістки слід звернути увагу, що судові повістки про виклик в судові засідання надсилаються безпосередньо судом (не колекторськими фірмами, громадськими організаціями, представниками аукціонів тощо) і містять усі необхідні реквізити справи (порядковий номер) у форматі: № 636/ХХХ/ХХ з зазначенням прізвища судді, в провадженні якого перебуває справа, з обов’язковим підписом.

ПРИКЛАД ПІДРОБЛЕНОЇ СУДОВОЇ ПОВІСТКИ:

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що одесит розробив сервіс для швидкого заповнення судових повісток.

Також ми повідомляли про правові наслідки невручення стороні судової повістки.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді