Судді КГС ВС взяли участь у дискусії щодо створення та діяльності Вищого ІР-суду

14:10, 29 октября 2019
Міжнародні експерти підготували рекомендації щодо покращення законодавства України, пов'язаного із ІР-судом.
Судді КГС ВС взяли участь у дискусії щодо створення та діяльності Вищого ІР-суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

28 жовтня 2019 року комітети з інтелектуальної власності, з питань телекомунікацій, інформаційних технологій та інтернету, з питань ЗМІ та рекламного права Асоціації правників України спільно з Центром вивчення комерційного права Queen Mary University of London організували дискусію щодо створення та ефективної діяльності Вищого суду з питань інтелектуальної власності (ІР-суд).

Консультаційний Проект з надання технічної допомоги у створенні та діяльності ІР-суду в Україні стартував 2018 року в Лондоні, розрахований на два роки, фінансується Good Governance Fund (GGF) Міністерства міжнародного розвитку і МЗС Великої Британії та реалізується командою фахівців Центру вивчення комерційного права Queen Mary University of London.

У межах Проекту міжнародні експерти проаналізували правову базу та підготували попередні рекомендації щодо покращення законодавства України, пов'язаного зі створенням та діяльністю ІР-суду, які розроблені з урахуванням результатів порівняльного дослідження роботи ІР-судів у США, Великобританії, Німеччині, Франції та Нідерландах. Крім того, укладено міжнародну навчальну програму для майбутніх суддів ІР-суду.

Метою зустрічі стало обговорення зазначених попередніх рекомендацій з професійною спільнотою правників, експертами та кандидати на посади суддів до майбутнього ІР-суду задля отримання відгуків, коментарів та зауважень.

З вітальним словом виступили керівники Проекту професор Яніс Коккоріс (експерт з економічного права та економіки) та доктор Ноам Шемтов (експерт з права інтелектуальної власності та інформаційних технологій). Модерував захід член правління АПУ, партнер та керівник практики інтелектуальної власності Sayenko Kharenko Ярослав Огнев'юк.

Під час дискусії партнер Aequo Олександр Мамуня розповів про поточний стан відбору суддів до ІР-суду, менеджер Проєкту Марія Тимофієнко презентувала результати діяльності Проекту, а координатор досліджень Проекту Ольга Гургула презентувала попередні рекомендації.

У дискусії взяли участь судді судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов'язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством КГС ВС Ігор Бенедисюк, Ірина Колос та Тетяна Малашенкова, які активно долучилися до обговорення попередніх рекомендацій та проблемних питань, відповіли на численні питання, зокрема, кандидатів на посади суддів ІР-суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі колегій в межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності 9 вересня 2019 року провела співбесіди за результатами дослідження досьє кандидатів. 

Крім того, судді та експерти обговорили стан формування IP-суду. Суд сприятиме підвищенню якості розгляду спорів категорії інтелектуальної власності.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки