Вища рада правосуддя розглядає скарги суддів

09:56, 10 декабря 2019
10 грудня ВРП проводить засідання.
Вища рада правосуддя розглядає скарги суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 10 грудня, Вища рада правосуддя проводить чергове засідання. На порядку денному — розгляд низки важливих питань. Про це йдеться на сайті ВРП.

Сьогодні Вища рада правосуддя розгляне скаргу суддів Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Боярського Олександра Олександровича, Арцизького районного суду Одеської області Гусєвої Наталії Дмитрівни (за дії, вчинені на посаді судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області) на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 листопада 2019 року №2971/3дп/15-19 про притягнення суддів Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Боярського Олександра Олександровича, Гусєвої Наталії Дмитрівни, Шевчук Юлії Валеріївни до дисциплінарної відповідальності.      

Ще розглядатимуть скарги судді Суворовського районного суду міста Одеси Шепітка Івана Григоровича, його представника – адвоката Шепітка Григорія Івановича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 вересня 2019 року №2437/1дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності. 

Крім цього, ВРП розгляне скарги судді Окружного адміністративного суду міста Києва Аблова Євгенія Валерійовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 8 квітня 2019 року №1067/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Детально ознайомитись з порядком денним можна за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП тимчасово відсторонила суддю Київського апеляційного адміністративного суду.

Також з’явилось рішення ВРП про надання висновку до законопроекту про внесення змін до Закону «Про судоустрій і статус суддів».

Ще Вища рада правосуддя внесе Президенту подання про призначення 46 суддів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді