З’явився оновлений текст Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах

13:44, 10 января 2020
Зміни до Інструкції внесла Державна судова адміністрація України.
З’явився оновлений текст Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 січня 2020 року набрали чинності зміни до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, передає прес-служба Судової влади України.

Державна судова адміністрація України оприлюднила наказ від 24 грудня 2019 року №1196 «Про внесення змін до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України» з додатком, відповідно до якого затверджуються зміни до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом ДСА України від 20.08.2019 №814, які набирають чинності з 1 січня 2020 року.

В серпні 2019 року у зв'язку із зауваженнями від судів та суддів Голова Ради суддів України звернувся з листом до Державної судової адміністрації України, яким просив відтермінувати строк введення в дію Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України до 1 січня 2020 року. Зокрема, РСУ зазначала, що нова Інструкція кардинально змінює діловодство в господарських судах, окремі її положення потребують додаткових роз'яснень, і введення її в 10-денний термін може значно вплинути на належний рівень здійснення діловодства.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Одеський окружний адміністративний суд розглядає справу №420/5128/19 за адміністративним позовом до Державної судової адміністрації України. Позивач вимагає визнати протиправними дії щодо видання наказу Державної судової адміністрації України від 20.08.2019 №814 «Про затвердження Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України».

Додамо, 22 листопада Рада суддів України, заслухавши та обговоривши інформацію голови Ради суддів України Богдана Моніча про узагальнення пропозицій судів щодо Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом голови Державної судової адміністрації України №814 від 20 серпня 2019 року, вирішила узагальнені пропозиції судів щодо Інструкції надіслати Державній судовій адміністрації України для подальшого врахування.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва