Заступник голови Сєвєродонецького міського суду розповіла про застосування пробації

17:18, 27 февраля 2020
Тетяна Комплєктова взяла участь у пресконференції на тему: «5 років ЗУ «Про пробацію: чи стало в Україні життя безпечніше?».
Заступник голови Сєвєродонецького міського суду розповіла про застосування пробації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 лютого заступник голови Сєвєродонецького міського суду Тетяна Комплєктова взяла участь у пресконференції на тему: «5 років ЗУ «Про пробацію: чи стало в Україні життя безпечніше?». Проведення вищезазначеного заходу ініційовано філією Державної установи «Центр пробації», запрошені представники різних установ, організацій. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Згідно статистичних даних за 2019 рік Сєвєродонецьким міським судом Луганської області засуджено до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та порушників, притягнутих до адміністративної відповідальності -  664 особи. На адресу МВ філії ДУ «Центр пробації» направлено на виконання 269 вироків, 26 постанов суду (КУпАП), 22 ухвали для підготовки досудових доповідей, з них 4 ухвали стосовно неповнолітніх. У нас налагоджена співпраця суду і пробації - це і складання досудових доповідей (ст.314-1 КПК України), й інформування суддів про результати застосування пробації, при цьому, забезпечується збір інформації про правопорушника з метою надання допомоги суду у визначенні найбільш ефективного для даної особи виду покарання (позбавлення волі чи іншого альтернативного покарання) на основі прогнозу подальшої поведінки особи та можливостей її виправлення у в’язниці чи на волі. Ця функція дає суду можливість отримати додаткову інформацію про особу, яка не завжди може бути отримана в ході слідства та судового засідання. Це абсолютна новація для правової системи нашої держави, для кримінального процесу і для системи правосуддя»,  — зазначила заступник голови Сєвєродонецького міського суду Тетяна Комплєктова.

Під час зустрічі було підведено підсумки співробітництва між організаціями та установами за останні 5 років, обговорено алгоритм спільної роботи та перспективи для подальшого вдосконалення та покращення співпраці.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Олег Янчук зазначив, що пробація визначає, чи можна виправити людину без ізоляції (якщо не йде мова про насильство).

Також повідомлялося, що у ЄС підтримують реформу  пробації в Україні.

А ще судді та міжнародні експерти обговорили перспективи пробації в Україні.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України