Понад 50 000 сеансів: як українські суди використовують відеоконференцзв’язок

16:44, 28 апреля 2020
За допомогою системи учасники відеоконференцій діляться інформацією, документацією та цілими базами даних.
Понад 50 000 сеансів: як українські суди використовують відеоконференцзв’язок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» повідомило, що з 1 січня по 24 квітня 2020 року українськи суди провели 53 581 сеанс відеоконференцзв’язку (ВКЗ). Про це йдеться у прес-службі ДП «ІСС».

«На сьогоднішній день відеоконференцзв’язок судових засідань організовується за допомогою програмного комплексу, який дозволяє спілкування у великих і малих групах людей, що знаходяться у великій віддаленості один від одного. За допомогою цієї системи учасники відеоконференцій діляться інформацією, документацією, цілими базами даних, навчаються, а головне - можуть колегіально приймати важливі рішення.  

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» надає можливість використання внутрішніх систем відеоконференцзв’язку, яка використовується усіма судами України та установами спеціалізованими установами (пенітенціарної служби, слідчими ізоляторами, тюрмами, колоніями). У разі прийняття рішення суддею, про надання доступу учаснику судового процесу через зазначену систему, ДП ІСС завжди може забезпечити можливість проведення такого відеоконференцзв’язку. При цьому, на відміну від інших подібних систем ВКЗ, ДП «Інформаційні судові системи» надає можливість не тільки відеоконферецзв’язку, але і одночасно відеозапису засідання відповідно до законодавства та трансляцію судового засідання у мережі Інтернет», — зазначили у повідомленні.

Крім того, наразі спеціалісти ДП «Інформаційні судові системи» розробляють окрему підсистему, яка дозволить прийняття участі у судових засіданнях учасника судового процесу і через мережу Інтернет, з автентифікацією, за допомогою електронного цифрового підпису та шифрування каналів зв’язку криптографічними засобами, атестованими Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України. Дана підсистема дозволить проводити у режимі ВКЗ і закриті судові засідання, в тому числі і кримінальних проваджень та унеможливить несанкціонований доступ як до інформації про учасника судового процесу, так і несанкціонований доступ до закритого судового засідання. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала про участь в судовому розгляді в режимі відеоконференції: чи обов’язкова онлайн-трансляція.

Також ми повідомляли, чи полегшать EasyCon та інші програми відеоконференції комунікацію учасників адміністративного процесу.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді