Реформа оптимізації судів: відбувся круглий стіл

14:49, 22 мая 2020
Міжнародні експерти представили своє бачення щодо потенціалу оптимізації судів та вислухали коментарі про хід судової реформи.
Реформа оптимізації судів: відбувся круглий стіл
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький взяв участь у круглому столі з обговорення реформи оптимізації судів в Україні. Захід, організований у рамках Проекту ЄС «Право – Justice», проходив у режимі відеоконференції, передає офіційний сайт ДСА.

У круглому столі також взяли участь представники Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів України, Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, Представництва Європейського Союзу в Україні та Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Міжнародні експерти представили своє бачення щодо потенціалу оптимізації судів та вислухали коментарі про хід судової реформи, у рамках якої розпочато процес укрупнення та ліквідації судів в Україні.

Зокрема, Сергій Чорнуцький зазначив, що Державна судова адміністрація Україна в межах своїх повноважень вживає всіх заходів для реалізації указів Президента України, якими власне і було розпочато судову реформу наприкінці 2017 року. Заступник ДСА України наголосив, що процес оптимізації мережі судів вимагає ретельного вивчення підходів та критеріїв їх об’єднання для підвищення ефективності судових процесів, у тому числі з урахуванням рівномірного навантаження на суддів.

Під час круглого столу заступник голови ДСА України Сергій Чорнуцький також розповів про хід поетапного впровадження Єдиної судової інформаційної телекомунікаційної системи, зазначивши, що вже зараз встановлені в судах засоби телекомунікації забезпечують відчутну зручність та ефективність у здійсненні правосуддя.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що в планах у Мін’юсту створити в Україні міжнародний арбітраж.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді