Порушив правила карантину в залі судового засідання: адвоката притягнуто до відповідальності

12:25, 24 июня 2020
Адвокат відмовився надягати маску через те, що від неї запотівають окуляри.
Порушив правила карантину в залі судового засідання: адвоката притягнуто до відповідальності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

23 червня суддею Ізюмського міськрайонного суду Харківської області винесено постанову, якою визнано винним адвоката за статтею 44-3  КУпАП (порушення правил щодо карантину людей) та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян що становить 17000,00 гривень. Про це інформує прес-служба суду.

Встановлено, що правопорушник знаходячись в публічному місці, а саме в приміщенні зали судового засідання Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, під час розгляду кримінальної справи,  перебував без вдягнутого засобу індивідуального захисту. На зауваження головуючого судді по справі та неодноразові пропозиції вдягнути засіб індивідуального захисту (маску), адвокат категорично відмовився. Правопорушник свою вину в судовому засіданні не визнав, мотивуючи це тим, що він дійсно мав маску,  але відмовився її вдягати через те, що від неї запотівають окуляри.

Суд дослідивши матеріали справи, оцінивши докази у їх сукупності, прийшов до висновку що вина адвоката у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 44-3 КУпАП, повністю доведена та правильно кваліфікована, що підтверджується письмовими доказами, поясненнями свідків правопорушення, а також відеозаписом відеофіксації судового засідання.

Раніше ми розповідали, що Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився заборонити складати протоколи про порушення карантину.

Також поліція склала протокол на адвоката за пост про коронавірус у Фейсбуці: що з цього вийшло.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей