Маловацький: Затримка з ухваленням судової реформи Президента поглиблює кадрову кризу

14:02, 16 ноября 2020
У ВРП вчергове наголосили на нагальній необхідності ухвалення Верховною Радою України законопроекту № 3711.
Маловацький: Затримка з ухваленням судової реформи Президента поглиблює кадрову кризу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Затримка з ухваленням законопроекту № 3711 поглибить кризу, зумовлену дефіцитом кадрів у судах. На цьому наголосив заступник Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький під час участі у Шостому засіданні Комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом, яке відбулося в режимі відеоконференції. Передає пресцентр ВРП.

Зазначається, що Олексій Маловацький поінформував європейську сторону про стан реалізації чергового етапу реформи та наголосив на нагальній необхідності ухвалення Верховною Радою України законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування», реєстр. № 3711.

На думку Маловацького, затримка з ухваленням законопроекту № 3711 поглибить кризові явища у судовій системі, зумовлені дефіцитом кадрів. Адже орган, залучений до формування суддівського корпусу, не працює. Водночас лише за 2020 рік 206 суддів пішли у відставку.

Заступник Голови ВРП під час засідання також наголосив, що Вища рада правосуддя підтримує намір Глави Держави активізувати роботу Комісії з питань правової реформи при Президентові України щодо напрацювання напрямів якісної та ефективної судової реформи, після ретельного аналізу наслідків попередніх реформ та врахування досягнутих результатів, що були позитивно оцінені європейськими експертами.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, які саме рекомендації Венеційської комісії врахують в судовій реформі Зеленського. 

Також ми вже писали, що ВРП вважають, що судова реформа Зеленського має бути ухвалена якнайшвидше

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва