Антикорсуд зобов'язав НАБУ у десятиденний строк повернути товариству майно, вилучене під час обшуку

12:10, 9 марта 2021
ВАКС задовольнив клопотання адвоката і встановив строк тривалістю в 10 робочих днів для повернення майна.
Антикорсуд зобов'язав НАБУ у десятиденний строк повернути товариству майно, вилучене під час обшуку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду 5 березня 2021 року задовольнила клопотання адвоката і встановила строк тривалістю в 10 робочих днів для повернення майна, вилученого під час обшуку приміщень юридичної особи. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Під час розгляду клопотання встановлено, що 12 липня 2017 року в приміщенні юридичної особи проводився обшук та було вилучено майно, в тому числі комп’ютерна техніка. У зв’язку з неповерненням тимчасово вилученого під час обшуку майна представник товариства у листопаді 2020 року звернувся до Вищого антикорупційного суду зі скаргою на бездіяльність детектива, яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого майна. Слідчий суддя ВАКС ухвалою від 17 листопада 2020 року зобов'язала детективів, що здійснюють досудове розслідування, повернути товариству майно, вилучене під час обшуку його приміщень.

Станом на день розгляду клопотання детектив НАБУ не надав слідчому судді відомостей про неможливість виконання судового рішення з повернення майна, хоча пройшло майже чотири місяці з дня постановлення рішення про зобов’язання повернути майно.

Така бездіяльність вимагає здійснення ефективного реагування слідчого судді та забезпечення у визначеному КПК України порядку можливості товариства відновити право володіння майном, яке обмежується під час досудового розслідування.

Раніше ВАКС скасував рішення Печерського суду про зміну перебування під слідством справи про розкрадання газу «Нафтогазу».

Крім того, ВАКС обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику голови правління одного з банків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва