Проект ЄС підтримуватиме ДСА в запровадженні новацій у судах

14:53, 19 марта 2021
Представники проекту ЄС «Право-Justice» провели зустріч із заступником голови ДСА Олексієм Сальніковим.
Проект ЄС підтримуватиме ДСА в запровадженні новацій у судах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Проект ЄС «Підтримка реформ юстиції і правосуддя України (Право-Justice)» готовий і надалі підтримувати Державну судову адміністрацію України в запровадженні новацій у судах, - відзначив керівник проекту Довідас Віткаускас під час робочої зустрічі 18 березня із заступником голови ДСА України Олексієм Сальніковим, передає офіційний сайт ДСА.

Під час зустрічі обговорено питання, співпраця за якими вже успішно триває останні кілька років, а також подальшу співпрацю в рамках нового етапу реалізації Проекту.

Зокрема, під час зустрічі йшлося про реалізацію Ініціативи «Модельні суди» та здійснені заходи в рамках цієї Ініціативи. Головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проекту Анна Адамська-Галлант зауважила, що Проект ЄС «Право - Justice» розпочав добір судів для участі в новій фазі Ініціативи «Модельні суди» задля подальшого вдосконалення системи організації роботи судів в Україні шляхом імплементації модельних рішень та поширення кращих міжнародних й українських практик. Наразі триває прийом анкет та мотиваційних листів від судів. «Це буде «Майданчик добрих практик», що допоможе поширити кращий європейський та національний досвід у напрямках безпеки, клієнтоорієнтованості та комунікації судів», – сказала міжнародна експертка з питань судової реформи Проекту ЄС «Право-Justice».

Заступник Голови ДСА України під час робочої зустрічі відзначив, що наразі триває адміністративно-територіальна реформа, і окрім належного фінансування органів правосуддя, ще одним пріоритетом ДСА України є оптимізація мережі судів відповідно до нового територіального устрою. «ДСА України вдячна Проекту ЄС за актуальні та своєчасні напрацювання в питанні мапування судів. У нинішніх реаліях було б добре застосувати саме цей інтерактивний інструмент для послідовної та раціональної оптимізації мережі», - наголосив Олексій Сальніков.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДСА пропонує МОЗ включити працівників судів до переліку цільових груп для вакцинації від COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки