Колишнього в.о. голови правління підприємства держсектору економіки визнали винуватим у зловживанні службовим становищем

17:07, 7 июня 2021
Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
Колишнього в.о. голови правління підприємства держсектору економіки визнали винуватим у зловживанні службовим становищем
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 7 червня, колегія суддів ВАКС ухвалила вирок, яким визнала винуватим в.о. голови Правління ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, та призначила йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі та штрафу в розмірі 17 000 гривень. Його також позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, строком на 1 рік.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

Обвинувачений, обіймаючи посаду в.о. голови Правління державного підприємства та діючи всупереч фінансовому плану цього підприємства, яким не було передбачено здійснення витрат на придбання послуг добровільного страхування майна у 2016 році, все ж уклав відповідні договори. Їх ціна була у кілька десятків разів вищою, ніж гранично допустима для підприємств державного сектору економіки. Дії обвинуваченого суд визнав умисними, вчиненими поза межами його повноважень та такими, що суперечать рішенням держави в особі Міністерства інфраструктури України як єдиного акціонера та Вищого органу управління. Внаслідок цих дій підприємство зазнало збитків на загальну суму 8 794 889 гривень.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Також «Судово-юридична газета» писала, що СБУ повідомила про підозру ексдиректору одного з підприємств Укроборонпрому.

Крім того, ми вже повідомляли про корупцію в оборонній сфері: справу про розкрадання скерували до ВАКС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді