Херсонський апеляційний суд: ми працюємо і вдосконалюємося задля підвищення рівня ефективності захисту прав і свобод людини

17:57, 10 июня 2021
Віра в утвердження справедливості та впевненість особи у тому, що вона знайде у суді необхідну допомогу та захист своїх прав, свобод і законних інтересів, є тими цінностями, які спонукають нас докладати усіх зусиль та постійно вдосконалюватися.
Херсонський апеляційний суд: ми працюємо і вдосконалюємося задля підвищення рівня ефективності захисту прав і свобод людини
Джерело фото: ksa.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ірина Легка,

завідувач сектору із забезпечення зв’язків зі ЗМІ

Херсонського апеляційного суду

Зручність та комфортність перебування відвідувачів  у суді, компетентність, повнота та своєчасність наданої допомоги чи інформації, ефективна організація розгляду справ є важливими умовами забезпечення доступу до правосуддя, реалізації конституційного права людини на судовий захист.

Тож колектив Херсонського апеляційного суду постійно працює над удосконаленням організації роботи суду,  створенням безпечних умов перебування в судовій установі  та забезпечення розгляду справ у розумні строки.

Нагадуємо, що для забезпечення кращого доступу громадян до інформації в приміщенні Херсонського апеляційного суду на першому поверсі без обідньої перерви працює Інформаційний центр, в якому уповноважені працівники суду надають відвідувачам всю необхідну інформацію.

Скориставшись послугами Інформаційного центру, учасники процесу можуть одержати достовірну та повну інформацію про стан розгляду справи, склад суду, який розглядає справу, дату та час призначеного судового засідання, результати розгляду апеляційної скарги, а також іншу інформацію, ознайомитися з матеріалами справи, отримати реквізити для сплати судового збору тощо. Звернутися до Інформаційного центру можна також за телефоном: (0552) 31-60-50 .

Крім того, на інформаційних стендах, розташованих в приміщеннях суду, наявна корисна інформація, контакти, інфографіки, а також QR-коди, відсканувати які можна за допомогою смартфону і детальніше ознайомитися із необхідною інформацією та судовими сервісами.

Також в апеляційному суді відвідувачі можуть скористатися вільним WI-FI.

Ми піклуємося про здоров’я відвідувачів суду, учасників судових засідань, суддів та працівників апарату суду, тож ми подбали про безпечні умови перебування в  суді. Так, ми щоденно вживаємо заходи, спрямовані на мінімізацію ризиків поширення гострих респіраторних захворювань. При вході до суду розташовані антибактеріальні коврики, здійснюється температурний скринінг, у фойє, в Інформаційному центрі, в робочих зонах для відвідувачів біля залів судових засідань наявні спеціальні дезінфікуючі засоби. Систематично проводиться прибирання залів судового засідання, кабінетів суддів та працівників апарату суду, місць загального користування, антисептичними розчинами  щогодини обробляються поверхні загального користування, дверні ручки тощо. В залах судових засідань працюють бактерицидні лампи.

Для зручності пересування будівлею суду та з метою  забезпечення доступності приміщень суду для маломобільних груп населення в приміщеннях суду розташовані спеціальні  інформаційні покажчики, тактильні таблички, мнемосхеми, піктограми,  на яких інформація продубльована шрифтом Брайля.

Крім того, на інформаційних стендах міститься необхідна та корисна інформація.

Щороку ми проводимо анонімне анкетування відвідувачів суду та учасників проваджень з метою з’ясування думки громадян про якість роботи суду, врахування пропозицій та зауважень відвідувачів для покращення організації роботи суду.

! Наразі також триває анкетування. Долучитися до опитування можна, заповнивши анкету онлайн за посиланням  або взявши зразок в Інформаційному центрі апеляційного суду.

Також нагадуємо про дистанційні засоби звернення до суду та  зручні сервіси отримання судових послуг. Використання електронних сервісів задля дистанційного звернення до Херсонського апеляційного суду  з метою подання заяв, клопотань та інших документів, а також дистанційної участі у судових засіданнях є досить зручним та простим способом слідкувати за перебігом своєї справи, зменшити витрати часу, а  під час встановленого карантину також убезпечити себе та оточуючих і зменшити  поширення інфекційних захворювань.

Крім того, за новинами апеляційного суду можна слідкувати не лише на офіційному сайті суду на порталі «Судова влада України», але і в соціальних мережах та месенджері Телеграм.

Twitter-представництво

Facebook -представництво

Instagram

Telegram

Долучайтеся та дізнавайтеся про наші новини першими!

Ми працюємо для Вас та прагнемо бути кращими!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

Автор: Ірина Легка
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді