КСУ продовжить розгляд справи щодо конституційності положень закону про держслужбу

16:24, 15 июня 2021
Відбулися пленарні засідання та засідання Великої Палати Конституційного Суду України.
КСУ продовжить розгляд справи щодо конституційності положень закону про держслужбу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 15 червня, Велика Палата Конституційного Суду України на закритих частинах пленарних засідань продовжила розгляд справ за конституційним поданням уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо конституційності статті 90, підпункту 1 пункту 2 розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIIІ, частини сьомої статті 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та конституційним поданням 59 народних депутатів України щодо конституційності Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Деталі повідомили у пресслужбі КСУ.

Розгляд зазначених справ буде продовжено на наступних пленарних засіданнях Великої Палати.

Цього ж дня проведено низку засідань Великої Палати Суду. Зокрема, за результатами розгляду питання про залучення до участі у розгляді справи за конституційними скаргами Забари Альони ВолодимирівниМартиросяна Гагіка Міграновича щодо конституційності положень частини першої статті 14-2, Кодексу України про адміністративні правопорушення та Копилової Надії Анатоліївни щодо конституційності положень частини першої статті 14-2, частини п’ятої статті 279-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення постановлено Ухвалу Великої Палати про залучення до участі у розгляді справи учасників конституційного провадження.

Також Велика Палата на засіданні продовжила розгляд питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо конституційності Постанови Верховної Ради України «Про призначення Шкарлета С. М. міністром освіти і науки України». Розгляд питання буде продовжено на одному з наступних засідань.

Крім того, Велика Палата постановила 6 ухвал про подовження строку постановлення колегіями суддів Конституційного Суду України ухвал про відкриття або про відмову у відкритті конституційних проваджень у справах за конституційним поданням, конституційним зверненням та конституційними скаргами.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як Разумков розповів, коли парламент розгляне законопроект про конституційну процедуру.

Нагадаємо, Зеленський обговорив з головою Венеційської комісії кризу навколо КСУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду