Зеленський обговорив з головою Венеційської комісії кризу навколо КСУ

17:37, 7 июня 2021
Під час зустрічі Президент відзначив високий рівень співпраці з Венеційською комісією та консультативну допомогу, яку вона надає нашій країні у впровадженні ключових реформ.
Зеленський обговорив з головою Венеційської комісії кризу навколо КСУ
Джерело фото: Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 7 червня, Президент Володимир Зеленський провів зустріч з головою Європейської комісії за демократію через право (Венеційська комісія) Джанні Букіккіо, який перебуває в Україні з робочим візитом.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Глава держави відзначив високий рівень співпраці з Венеційською комісією та консультативну допомогу, яку вона надає нашій країні у впровадженні ключових реформ.

«Дякую вам та Венеційській комісії за постійну підтримку України в розбудові антикорупційної системи та реформуванні судової гілки влади», – зазначив він.

Володимир Зеленський поінформував Джанні Букіккіо про останні законодавчі кроки, спрямовані на забезпечення верховенства права в Україні, включно з реформуванням органів судової влади, конституційного судочинства та подоланням корупції.

Також Президент відзначив допомогу Венеційської комісії під час кризи навколо Конституційного Суду України та розповів про зусилля, спрямовані на проведення прозорих і відкритих конкурсів на зайняття посад у Конституційному Суді та в органах суддівського врядування – із залученням міжнародних експертів.

«Переконаний, що завдяки спільним зусиллям зможемо досягти головної мети – повернення Конституційному Суду України ролі незалежного та неупередженого арбітра у правовій державі Україна, де конституційні органи ухвалюють рішення виключно в межах своїх законних повноважень та відповідальності», – наголосив він.

Глава держави окремо відзначив вагому роль висновків Венеційської комісії щодо нелегітимності так званого «Кримського референдуму» 2014 року та несумісності з міжнародним правом «включення» АР Крим та міста Севастополя до складу Російської Федерації. За його словами, принципова позиція комісії стала важливим елементом під час формування у 2014 році міжнародної політики невизнання анексії Криму Росією.

Володимир Зеленський також наголосив на важливості ініціативи «Кримська платформа» та консолідації зусиль міжнародної спільноти для повної деокупації Криму.

Зі свого боку Джанні Букіккіо високо оцінив бачення Презедента України щодо європейського майбутнього України та його прагнення побудувати ще більш демократичну та прозору державу.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Рада розблокувала для Зеленського підписання змін до Кримінального кодексу і КПК.

Додамо, що ми повідомляли, що буде із зарплатами працівників судів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області