Вітренко залишається главою Нафтогазу: ОАСК зупинив дію припису НАЗК

16:16, 18 июня 2021
ОАСК зупинив дію припису НАЗК.
Вітренко залишається главою Нафтогазу: ОАСК зупинив дію припису НАЗК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо Припису Національного агентства з питань запобігання корупції про незаконність призначення Юрія Вітренка очільником Нафтогазу.

Суд ухвалив заяву про забезпечення адміністративного позову задовольнити, а саме: зупинити дію Припису НАЗК до набрання законної сили рішення у справі за позовом прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля до Нацагенства. Про це інформує пресслужба ОАСК.

Суд дійшов висновку про обґрунтованість поданої заяви про забезпечення позову та, як наслідок, про наявність підстав та необхідність вжиття заходів її забезпечення, оскільки, їх невжиття може істотно ускладнити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав, або інтересів позивача.

При цьому суд зазначає, що вжиття заходів забезпечення позову не є вирішенням публічно-правового спору по суті. Наразі вжиття заходів забезпечення позову суд вважає вимушеним заходом, оскільки, їх невжиття призведе до негативних наслідків, для відновлення яких необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Зауважимо, що Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом прем’єр-міністром України Дениса Шмигаля, який позивається до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування Припису, який був винесений йому Національним агентством з питань  запобігання корупції.

Розгляд цієї справи здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Судове засідання призначено на 29 червня.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що мобільний оператор позивається до НКРЗІ щодо скасування припису про порушення законодавства під час надання платних контент-послуг. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси