САП скерувала до суду справу щодо заволодіння 20 млн доларів Ощадбанку

17:20, 2 сентября 2021
Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.
САП скерувала до суду справу щодо заволодіння 20 млн доларів Ощадбанку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що в четвер, 2 вересня, прокурорами САП за результатами досудового розслідування детективів НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення 12 осіб, а саме колишніх службовців АТ «Ощадбанк» та колишніх працівників і бенефіціарних власників підприємств групи «Креатив», у заволодінні коштами банку в сумі 20 000 000 доларів.

Так, за даними досудового слідства у період 2013–2014 років посадові особи приватних підприємств, що входили до групи компаній «Креатив», у змові з посадовими особами АТ «Ощадбанк» з метою одержання і використання для особистих потреб 20 000 000 доларів, підробили документи з метою отримання в держбанку кредиту на відповідну суму нібито на купівлю насіння соняшника.

Після отримання коштів власники «Креативу» вивели їх за кордон на рахунки компаній, зареєстрованих у Белізі та Швейцарії. Згодом цими ж грошима сплатили купівлю корпоративних прав компаній, що володіли цінною нерухомістю в Україні.

Дії колишньої директорки департаменту корпоративного бізнесу держбанку; колишнього начальника управління проектного фінансування АТ «Ощадбанк»; ексначальниці відділу управління проектного фінансування АТ «Ощадбанк»; колишніх бенефіціарів групи компаній «Креатив» та низки ексслужбових і посадових осіб підприємств, що входили до складу цієї групи компаній, а також оцінювача кваліфіковані за ознакми злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Також «Судово-юридична газета» писала, що шістьом посадовцям НБУ повідомлено про підозру щодо заволодіння 1,2 млрд грн кредиту «ВіЕйБі Банком».

Крім того, ми повідомляли про те, що Антикорсуд не зменшив розмір застави ексзаступнику голови правління «ВіЕйБі Банку».

Підписуйтесь на наш  Telegram-канал  і на Twitter , щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України