ОАСК розповів, як працюватиме в період карантину

16:19, 25 октября 2021
Звернутись до суду можна за допомогою поштового зв’язку, підсистеми «Електронний суд», електронної пошти суду або залишити документи у скриньці для вхідної кореспонденції в корпусі.
ОАСК розповів, як працюватиме в період карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З огляду на складну епідеміологічну ситуацію в столиці та підтвердження випадків захворювання на COVID-19 серед працівників Окружного адміністративного суду міста Києва, пресслужба ОАСК нагадує сторонам судових процесів та відвідувачам про особливості роботи суду в період карантинних обмежень.

Зокрема, звернутись до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовними заявами, клопотаннями та іншими документами можна за допомогою поштового зв’язку, підсистеми «Електронний суд», електронної пошти суду [email protected] або залишити документи у скриньці для вхідної кореспонденції в корпусі, що по вул. Петра Болбочана, 8.

«Суд як і раніше працює за таким графіком: з 8.00 до 17.00 з понеділка по четвер, у п’ятницю – з 8.00 до 15.45. Перерва на обід – 12.00 – 12.45», - сказано в повідомленні.

ОАСК забезпечено передбачену статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасників судових справ. Завдяки сервісу EASYCON сторони можуть взяти участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції дистанційно, не прибуваючи до суду. З правилами та рекомендаціями роботи з EASYCON можна ознайомитись за посиланням.

Кім того, суд звертає увагу, що на сьогодні є чинними Рекомендації ради суддів України щодо встановлення особливого режиму роботи судів України задля убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, викладені в рішеннях № 19 від 17 березня 2020 року та № 63 від 30 жовтня 2020 року.

Вказаними рекомендаціями органу суддівського самоврядування унормувано роботу судів на період карантину для забезпечення безперервного доступу громадян до правосуддя. Так, РСУ рекомендує припинити всі заходи, не пов'язані з процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо), а також припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду. Щодо кількості судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня, то їх кількість, за рекомендацією РСУ, необхідно зменшити, а за можливості - здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, у порядку письмового провадження.

Також «Судово-юридична газета» писала, що киянин позивається до Уряду через бездіяльність у питанні поширення COVID-19.

Додамо, що суд просять визнати протиправним наказ МОЗ про перелік професій для обов’язкової вакцинації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України