РСУ прийняла рішення про використання суддями ЄДРСР у режимі повного доступу

15:43, 2 декабря 2021
«Вхід та пошук суддею в Єдиному державному реєстрі судових рішень у режимі повного доступу судових рішень судів, які стосуються такого судді, не є діями такого судді в умовах реального конфлікту інтересів», — сказано у рішенні РСУ.
РСУ прийняла рішення про використання суддями ЄДРСР у режимі повного доступу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 листопада Рада суддів України під час чергового засідання прийняла рішення № 55 «Про використання суддями ЄДРСР у режимі повного доступу». Про це повідомляє офіційний сайт РСУ.

«Заслухавши та обговоривши інформацію члена Ради суддів України Марченко О.В. про роз’яснення щодо можливості використання суддями Реєстру у режимі повного доступу і щодо наявності чи відсутності у зв’язку з цим реального конфлікту інтересів, відповідно до частини восьмої статті 133 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та Положення про Раду суддів України, затвердженого X позачерговим з'їздом суддів України 16 вересня 2010 року (з подальшими змінами), Рада суддів України вирішила:

  1. Звернути увагу суддів на те, що повний доступ до усіх інформаційних ресурсів Єдиного державного реєстру судових рішень судді можуть використовувати безпосередньо для здійснення правосуддя, а також при виконанні обов’язків щодо заповнення та подання декларації доброчесності судді, декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування; обов’язків за зверненням з повідомленням про втручання в його діяльність щодо здійснення правосуддя, для здійснення суддями аналізу та узагальнення судової практики, під час роботи з підвищення кваліфікації, у зв’язку з їх участю в роботі органів суддівського самоврядування чи інших органів, до складу яких такі судді делеговані в установленому законом порядку.
  2. Вхід та пошук суддею в Єдиному державному реєстрі судових рішень в режимі повного доступу судових рішень судів, які стосуються такого судді, не є діями такого судді в умовах реального конфлікту інтересів», — йдеться у тексті рішення.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Рада суддів провела чергове засідання.

Додамо, РСУ погодила проект змін до Загального класифікатора спеціалізацій суддів та категорій справ.

Крім того, РСУ прияняла рішення щодо особливості обліку робочого часу судді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області