Велика Палата КСУ провела засідання: що розглянули

17:29, 16 июня 2022
Також відбулося засідання Конституційного Суду, на якому ухвалено Постанову про затвердження тексту щорічної інформаційної доповіді КСУ за 2021 рік.
Велика Палата КСУ провела засідання: що розглянули
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 16 червня, Велика палата #КСУ на засіданні розглянула питання про подовження строку постановлення колегіями суддів Конституційного Суду України ухвал про відкриття або про відмову у відкритті конституційних проваджень у справах за конституційними поданнями, конституційним зверненням та конституційними скаргами.

За результатами розгляду постановлено 52 ухвали Великої палати про подовження строку до 14 липня 2022 року.

Крім того, відбулося засідання Конституційного Суду України, на якому ухвалено Постанову про затвердження тексту щорічної інформаційної доповіді Конституційного Суду України за 2021 рік. З текстом щорічної інформаційної доповіді можна буде ознайомитися за посиланням.

На засіданні Конституційного Суду України також ухвалено Постанову про включення Сопілко Ірини Миколаївни до персонального складу Науково-консультативної ради Конституційного Суду України, затвердженого Постановою Конституційного Суду України від 9 квітня 2019 року № 12-п/2019 зі змінами.

Цього ж дня відбулося засідання Другої колегії суддів Другого сенату, на якому розглянуто питання щодо відкриття конституційних проваджень у таких справах:

- за конституційною скаргою Моторного (транспортного) страхового бюро України щодо відповідності Конституції України положень другого, третього речень пункту 20.3 статті 20 Закону України „Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів“;

- за конституційною скаргою Рудавіної Маргарити Дмитрівни щодо відповідності Конституції України положень частин четвертої, п'ятої статті 74 Закону України „Про Національну поліцію“.

Так, за результатами розгляду цього питання у справі за конституційною скаргою Моторного (транспортного) страхового бюро України постановлено Ухвалу (неостаточну) про відмову у відкритті конституційного провадження. Подальший розгляд цього питання відбудеться на засіданні Другого сенату Конституційного Суду України.

У справі за конституційною скаргою Рудавіної Маргарити Дмитрівни постановлено Ухвалу (остаточну) про відмову у відкритті конституційного провадження.

Раніше ми писали, чому Конституційний Суд України визнав абзац другий статті 485 Митного кодексу України неконституційним.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді