Суд на Івано-Франківщині стягнув понад 25 тисяч на користь комунального підприємства

14:35, 11 декабря 2019
Суд задовольнив позов комунального підприємства Івано-Франківської міської ради.
Суд на Івано-Франківщині стягнув понад 25 тисяч на користь комунального підприємства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Господарський суд Івано-Франківської області у рішенні від 7 листопада 2019 задоволив позов Комунального підприємства Івано-Франківської міської ради «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» та стягнув з Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро-ІФ»  25 498,09 гривень — грошових коштів в порядку регресу. Про це повідомляє прес-центр суду.

Судом встановлено наступне.

У липні 2014 року в квартирі у м. Івано-Франківськ трапилось залиття, причиною чого стало засмічення зливової каналізації внутрішнього водостоку будинку, вартість матеріального збитку, завданого власнику квартири, склала 23 498,09 гривень.

Виконавцем послуг з технічного обслуговування та поточного ремонту конструктивних елементів, технічних пристроїв, елементів зовнішнього благоустрою в будинку у м. Івано-Франківськ  було ТОВ «Євро-ІФ» на підставі укладеної угоди між замовником КП Івано-Франківської міської ради «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» (балансоутримувач будинку) та підрядником ТОВ «Євро-ІФ». 

КП «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія», як балансоутримувач будинку, на виконання рішення Івано-Франківського міського суду відшкодувало власнику квартири збитки в розмірі  25 498,09 грн, з яких: 23 498,09 грн — матеріальних збитків, 2 000,00 грн — моральних збитків, 2 300,00 грн — витрат на послуги експерта. 

Позивач звертався до відповідача з вимогою про  відшкодування в порядку регресу 25 498,09 гривень, однак доказів сплати суду не подано.

Згідно із статтею 228 Господарського кодексу України учасник господарських відносин, який відшкодував збитки, має право стягнути такі збитки з третіх осіб у порядку регресу.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області можна ознайомитись за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про постанову КЦС ВС щодо доведення обсягу та вартості спадкового майна.

Крім того, ми писали про відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок ДТП. Суд стягнув із пішохода, що став винуватцем аварії, вартість матеріального збитку, завданого автомобілю позивача.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва